Thursday, October 18, 2012

Puntuation marks for PEC Exam

21. don’t look at anyone elses paper
Ans. Don’t look at anyone else’s paper.
22. so jamila doesn’t have to wait at the same time everyday
Ans. So, Jamila doesn’t have to wait at the same time everyday.
23. whats your complaint sabera
Ans. What’s your complaint, Sabera?
24. she teaches us English
Ans. She teaches us English.
25. yes I mailed it ms huq
Ans. Yes, I mailed it, Ms. Huq.
26. did you send the letter
Ans. Did you send the letter?
27. be careful raju
Ans. Be careful, Raju.
28. my grandfather is sixty five
Ans. My grandfather is sixty-five.
29. after some time the man woke up
Ans. After some time, the man woke up.
30. yes teacher the cuckoo
Ans. Yes, teacher, the cuckoo.
31. can you name a seasonal bird bina
Ans. Can you name a seasonal bird, Bina?
32. hands on clocks and gloves and shoes
Ans. Hands on clocks, and gloves, and shoes,
33. the cap-seller could not believe his eyes
Ans. The cap-seller could not believe his eyes!
34. what did the doctor say
Ans. What did the doctor say?
35. yes of course lets go
Ans. Yes, of course. Let’s go.
36. in the afternoon she generally goes there by rickshaw or baby taxi
Ans. In the afternoon, she generally goes there by rickshaw or baby-taxi.
37. she doesnt like to wait at the midday heat
Ans. She doesn’t like to wait at the mid-day heat.
38. is anything serious doctor
Ans. Is anything serious, doctor?
39. not really she has a cold and a fever
Ans. Not really, she has a cold and a fever.
40. would you give me shahids phone number please
Ans. Would you give me Shahid’s phone number, please?
41. look The sky is cloudy.
Ans. Look! The sky is cloudy.
41. oh yes but shamim hasn’t come yet
Ans. Oh, yes. But Shamim hasn’t come yet.
42. but its already late its 8 oclock now
Ans. But it’s already late. It’s 8 o’clock now.
43. a lion has mane but a lioness hasn’t
Ans. A lion has mane; but a lioness hasn’t.
44. when do we use a hyphen teacher
Ans. When do we use a hyphen, teacher?
45. what would you like to have lima on your birthday
Ans. What would you like to have, Lima, on your birthday?
46. its main crops are rice jute sugarcane and tea
Ans. Its main crops are rice, jute, sugar cane and tea.
47. the annual sports of our school is on saturday january 10
Ans. The annual sport of our school is on Saturday, January 10.
48. i will take my scholarship examination on december 15 2009
Ans. I will take my scholarship examination on December 15, 2009.
49. Helal was born on january 21 1979 in jessore
Ans. Helal was born on January 21, 1979 in Jessore.
50. well i think its going to rain today
Ans. Well, I think it’s going to rain today.
51. so Aladin said please sir pull me up first
Ans. So Aladin said, ‘Please, sir, pull me up first.’
52. esha started crying for her father oh I want to see my father
Ans. Esha started crying for her father, ‘Oh! I want to see my father.’
53. ms shiny did you send the letter to the doctor
Ans. Ms Shiny, did you send the letter to the doctor?
54. thank you shormy for your help
Ans. Thank, you, Stormy, for your help.
55. please akash hold this picture for me
Ans. Please, Akash, hold this picture for me.
56. our classteachers name is mr harun
Ans. Our class-teacher’s name is Mr. Harun.
57. ms fatema babu has prepared many things for eid
Ans. Ms. Fatema Babu has prepared many things for Eid.
58. well its fun when it rains
Ans. Well, it’s fun when it rains.
59. but we have to stay indoor
Ans. But, we have to stay indoor.
60. come lets think of something we can do
Ans. Come, let’s think of something we can do.
61. you see ive invented a new game
Ans. You see, I’ve invented a new game. 

62. words like yes no or well are called introductory words when they begin a sentence
Ans. Words like yes, no, or well are called introductory words when they begin a Ans.sentence.
63. when we say an introductory word we usually pause slightly
Ans. When we say an introductory word, we usually pause slightly.
64. in writing this slight pause is shown with a comma
Ans. In writing, this slight pause is shown with a comma.
65. the royal bengal tiger lives in the sundarbans
Ans. The Royal Bengal Tiger lives in the Sundarbans.
66. the sundarbans rangamati and coxs bazar are very attractive
Ans. The Sundarbans, Rangamati and Cox’s Bazar are very attractive.
67. the main rivers are the padma the meghna the jamuna and the karnaphuli
Ans. The main rivers are the Padma, the Meghna, the Jamuna and the Karnaphuli.
68. she called lima by name
Ans. She called Lima by name.
69. its a dash teacher
Ans. It’s a dash, teacher.
70. so one day mr hafizuddin takes him to dhanmondi
Ans. So one day, Mr. Hafizuddin takes him to Dhanmondi.
71. rima do you know this bird in the picture
Ans. Rima, do you know this bird in the picture?
72. were fine thank you
Ans. We’re fine, thank you.
73. how are you teacher
Ans. How are you, teacher?
74. anyway i miss you all very much
Ans. Anyway, I miss you all very much.
75. im sorry dear you shouldnt eat anything today
Ans. I’m sorry, dear. You shouldn’t eat anything today.
76. im going to new market
Ans. I’m going to New Market.
77. hello im fine thank you
Ans. Hello! I’m fine, thank you.
78. is anything serious doctor
Ans. Is anything serious, doctor?
79. not really she has a cold and fever
Ans. Not really, she has a cold and fever.
80. on other days she works in the second shift
Ans. On other days, she works in the second shift.

No comments:

Post a Comment