Sunday, February 24, 2013

প্রতিযোগিতামূলক পরীক্ষার প্রস্তুতি বিষয় : ইংরেজি

1. His sympathy...... the poor is praise worthy.
a) for b) with
c) towards c) to
2. He relieved me.......anxiety.
a) in b) from
c) with d) to
3. Choose the correct one-
a) bouquete b) bouquet
c) bouquette d) boquet
4. The word `expunge’ means-
a) purge b) inhale
c) eradicate d) rationalise
5. The `gypsies’ are people who-
a) came originally from Egypt to England
b) have a settled way of life
c) are always on the move
d) Steal children to train them in their way of life.
6. Which one is correct?
a) I am empty pocket now.
b) I am empty hand now.
c) I am hand up now.
d) I am without money now.
7. I have no Kith and Kin in this town.
a) Noun phrase
b) Prepositional phrase
c) Adjective phrase
d) Conjunctional phrase
8. The license of ....... drivers should be banned.
a) drinking b) drank
c) drunk d) drunked
9. The parents should have authority ....... their sons and daughters.
a) on b) of
c) over d) to
10. you should be repentant ....... your misdeeds.
a) on b) of
c) for d) by

Answer : 1.a 2.b 3.b 4.c 5.c 6.c 7.a 8.c 9.c 10.b

No comments:

Post a Comment